top of page
  • Iwette Rapoport

Nu är det nog! Vi måste stoppa våld i nära relationer

Uppdaterat: 28 mars


Det är nog. Vi måste stoppa våld i nära relationer

3 kvinnor under vecka 11 mördades av någon som de har eller haft en relation med! Läs den meningen igen. 3 kvinnor under en vecka har blivit mördade av den som skulle älska dem, som skulle vara ett team med dem, som skulle se till att just de inte blev skadade.


Man behöver se andra lösningar, inte fortsätta köra på i samma hjulspår. För dem ovan är det för sent men det finns andra som just nu lever i risk för att bli mördade av sina nuvarande eller före detta partners. Börja där, börja se dem som lever i olika faser i relationer där de utsätts för våld av sina nuvarande partners eller före detta. Använd inte selektiv uppmärksamhet och hoppas på att det löser sig.


Det är inte någon annans ansvar, eftersom denna någon annan inte finns eller väljer samma lösning, att titta bort. Uppmärksamma och led dessa kvinnor och män till de olika former av stöd som finns. Vem vet, du kan bara genom att se och uppmärksamma någon i 10 minuter rädda hens liv.


Området våld i nära relationer är en del i psykosocial ohälsa. Det är arbetspåverkande och omfattande i det antal som lever i relationer där de utsätts för våld av sina partners. På våra arbetsplatser där vi spenderar stor del av vår tid finns dem. Ser man i rätt tid, uppmärksammar och de får rätt hjälp för att lämna kan man stoppa nedbrytningen av kompis, kollega eller familjemedlem.


Det är ingen lätt väg framåt men vi vet att det går. För varje rätt steg som tas i en lämnandeprocess blir det skillnad. Att rätt steg tas vid visst tillfälle är kritiskt eftersom det här är ett minfält. Görs det fel i någon fas kan det rendera flera år av eftervåld.


Vi alla förtjänar bättre!


12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page