top of page
  • CC

Checklista för en positiv kultur

Uppdaterat: 15 apr.


Checklista för en positiv kultur


Det finns idag mer och mer forskning som visar på vad en positiv kultur gör för verksamheters resultaträkning men också för medarbetares hälsa.

De vilka vi traditionellt kallat hög presterar kulturerna presterar bra men vad som tydliggjorts är de dolda kostnader dessa för med sig och framför allt att det med en positiv kultur blir ännu bättre siffror på första raden (omsättning) och inte bara på den sista. Så vad gör en högpresterande positiv kultur? Den utrustar och klär på cheferna med medarbetareansvar för att de ska kunna arbeta enligt 4 punkter.

Checklista för att adressera psykosocial ohälsa

· Uppmuntra folk till att tala med dig, speciellt om deras problem

· Visa empati

· Skapa stöd för sociala förbindelser

· Gör vad du kan för att hjälpa till men kom ihåg att du inte är psykolog utan använd dig av de resurser du har att tillgå.

Att skapa en högpresterande positiv kultur är en av orsakerna till att vi säger att chefer ska vara utrustade och påklädda med rutiner som innefattar våra samtalsstöd och samtalsmodeller. Resultatet blir framgångsrika företag på första och sista raden. Viktigt är att förstå att våld i nära relationer inte hänger i ett eget snöre. 1. Våld i nära relationer är en del av den dolda psykosociala ohälsan

2. Våld i nära relationer ger arbetspåverkan

3. Rent statistiskt finns negativa effekter av våld i nära relationer

på alla arbetsplatser, stora som små.

Att ta tag i detta verkar kanske svårare än vad det faktiskt är. Men det är som allt annat, förändring sker med det berömda första steget. Vi har idag kundföretag som kan visa på den positiva förändring vi talade om igår med hjälp av de verktyg vi gett dem.

Nästa gång är det kanske inte en ny strategi ni behöver från managementkonsulterna, utan vad ni faktiskt behöver är att vända på några stenar som ni inte riktigt vågat titta under. Sommaren och våld i nära relationer

Var uppmärksam både inför sommaren och efter sommarsemestern. Flera hos er har en klump i magen inför att tappa arbetsplatskontakten. Detta trots att våld i nära relationer kommer in på arbetsplatsen idag på ett helt annat sätt än tidigare. Kontrollen och aggressiviteten sker digitalt genom sms och emails från våldsutövande partner under arbetstid.


Artikel i HBR.
21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page